Anna Jarosz

Punktor  O mnie

• 2010 - ukończyła Politechnikę Wrocławską - kierunek: Optometria

• posiada doświadczenie w pracy z osobami z dysfunkcją wzorku, między innymi: praktyka i wolontariat (3 lata, praca z młodzieżą oraz dziećmi w wieku wczesnoszkolnym) w Dolnośląskim Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym nr 13 dla Niewidomych i Słabowidzących, praca w zakładach optycznych na stanowisku optometrysty we Wrocławiu i miejscowościach ościennych, hospitacja zajęć z rehabilitacji widzenia

• 2015 - ukończyła studia podyplomowe na Akademii Pedagogiki Specjalnej, kierunek: Rehabilitacja Wzroku Osób Słabowidzących

Punktor  Ukończyła kursy i szkolenia:

• 15-17.06.2018 - ukończyła szkolenie - II część Kursu Terapii Widzenia: Zaburzenia widzenia obuocznego - heteroforie

• 06-08.06.2018 - ukończyła szkolenie - I część Kursu Terapii Widzenia: Dysfunkcje akomodacji i ruchów oczu - metody badań i terapia zaburzeń

• 07-09.09.2017 - ukończyła szkolenie - Wprowadzenie do Integracji Sensorycznej

• 17-18.09.2017 - ukończyła szkolenie - Kurs podstawowy HANDLE

• 16.09.2017 - ukończyła szkolenie - Zrozumieć autyzm w ujęciu HANDLE

• 01-02.09.2017 - ukończyła szkolenie - Podejście Verbal Behavior (VB) i zastosowanie narzędzia VB-MAPP w terapii trudności komunikacyjnych u dzieci o zaburzonym rowzwoju

• 17-19.06.2017 - ukończyła szkolenie - Monachijska Funkcjonalna Diagnostyka Rozwojowa

• 05.2017 - uczestnictwo w warsztatach w ramach konferencji Optometria 2017 - "Strategie i procedury stosowane podczas rehabilitacji neurootometrycznej: przykładowe zaburzenia widzenia obuocznego, dwojenie i ubytki w polu widzenia", Steen Aalberg

• 05.2017 - uczestnictwo w warsztatach w ramach konferencji Optometria 2017 - "Badanie pacjentów z nabytymi urazami mózgu (ABI)",Steen Aalberg

• 05.2017 - uczestnictwo w warsztatach w ramach konferencji Optometria 2017 - "Badanie i testy diagnostyczne stosowane u pacjentów mających szczególne potrzeby", Angela Howell

• 04.2017 - ukończyła szkolenie - "Alternatywne i wspomagające metody porozumiewania się uczniów niemówiących (AAC)"

• 10.2016 - ukończyła szkolenie - Terapia Ręki II stopień -szkolenie uzupełniające dot. pracy z dzieckiem z głębszą niepełnosprawnością

• 09.2016 - ukończyła szkolenie - Grafomotoryka w pracy z dzieckiem w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym w oparciu o PTR

• 06.2016 - ukończyła szkolenie - Terapia Ręki I stopień - Funkcjonalne podejście do rozwoju małej motoryki PTR

• 04.2016 - ukończyła szkolenie - Terapia Ręki I i II stopień

• 10.2015 - uczestnictwo w warsztatach Terapii Widzenia w wymiarze 70 godzi akademickich, prowadzący Willis Clem Maples

• 03.2015 - uczestnictwo w warsztatach w ramach konferencji Optometria 2015 - "Rehabilitacja pacjentów Słabowidzących", Cornelis A. Varezen

• 03.2015 - uczestnictwo w warsztatach w ramach konferencji Optometria 2015 - "Niedowidzenie. Trening Wzrokowy", Katarzyna Dubas

• 03.2015 - uczestnictwo w warsztatach w ramach konferencji Optometria 2015 - "Rehabilitacja Neuro-optometryczna", Rob Geveres

• 03.2015 - uczestnictwo w warsztatach w ramach konferencji Optometria 2015 - "Skiaskopia", M.Żółtaniecka, M.Perdziak

• 03.2015 - uczestnictwo w warsztatach w ramach konferencji Optometria 2015 - "Skiaskopia metodą Mohindry", A. Przekoracka-Krawczyk

• 2010 - ukończyła Studium Pedagogiczne

• 2008 - ukończyła kurs języka migowego pracowników służb społecznych,

poziom I

Punktor  Konferencje:

• 05 -07.05.2015  - Optometria 2017

• 20 -22.03.2015 Warszawa - Optometria 2015 -  „Kontaktologia, słabowidzenie, terapia wzrokowa"

• 21 -22.11.2014 Bydgoszcz - konferencja Rehabilitantów Wzroku - „Usprawnianie widzenia u dzieci z dysfunkcją wzroku w zaburzeniach neurologicznych"

• 26 -28.07.2013 Poznań - konferencja Optometria 2013 - „Optometria Pediatryczna, krótkowzroczność, niedowidzenia"

• 18 - 20.10. 2012 Poznań - XXII Konferencja Strabologiczna Polskiego Towarzystwa Okulistycznego -  "Zezy"